רשומות

יום שישי, 11 בספטמבר 2015

קוביות תמר ושוקולד ללא סוכר



לפני מספר חודשים השתתפתי בסדנת שוקולד טבעוני בביתו של אורן זהר, הבעלים של קקאו טבעי http://www.cacaotv.co.il/

אתמול, לקראת החג הכנתי את אחד המתכונים שלמדנו בסדנא ויצא פיצוץ. מתכון קל, בריא, ללא סוכר ועשוי רק מחומרים טבעיים.

הציצו בצילומים והנה גם המתכון .

חומרים

1.      500 גרם תמרים רכים מסוג ברהי או כל סוג אחר רך.

2.      185 גר' עיסת קקאו נא. זה 3/4 בלוק. קצוצה גס.

3.      65 גר' חמאת קקאו נא. 1/4 בלוק. קצוצה גס

4.      כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים גס

5.      חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה 

·         מגלענים התמרים, קוצצים גס ומפזרים על תבנית בגודל כ- 20X30 שרופדה בנייר אפייה.

בצילום- פיזור התמרים המגולענים על התבנית
·         מניחים על התמרים גליון נוסף של נייר אפייה ולוחצים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל קרקעית התבנית בשכבה בעובי אחיד. מכניסים למקפיא ל- 20-30 דקות.

·         ממיסים עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים רותחים קלות (ביין מארי) עד שהחומרים נמסו כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה. 

בצילום- המסת עיסת הקקאו
·         מוציאים התבנית מהמקפיא ומקלפים נייר האפייה העליון.

·         מוזגים את תערובת הקקאו על התמרים ובעזרת כף מפזרים בשכבה אחידה.

·         מפזרים מעל האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.

·         מוציאים מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה מהתמרים.

·         על נייר אפייה נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקס. לוחצים בעדינות כדי להדביק הקוקוס לתמרים.

·         חותכים לקוביות או שוברים עם היד.

 חג שמח, שנה טובה  ובתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה