רשומות

יום ראשון, 25 באוקטובר 2015

מרק בצל משגע



את מרק הבצל המשגע הזה אכלתי לפני שנים באחת המסעדות. המרק היה כל כך טעים שביקשתי לדבר עם השף והוא הסכים, בטובו, לתת לי את המתכון.

מצרכים:

15 בצלים גדולים

2 כפות שמן

50 ג' חמאה או מרגרינה לשומרי כשרות

2 כפות קמח

8 כוסות מים

כף אבקת מרק עוף

2 שיני שום כתוש

1/2 כפית פפריקה

מלח, פלפל

כוס יין לבן באיכות טובה

קרוטונים

גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצלים לחצאי סהר (זה החלק הכי מעצבן)

לאדות ב-2 כפות שמן ו-50 ג' חמאה עד שהבצלים מעט כהים

להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב

להוסיף את המים , את אבקת המרק , השום והתבלינים.

לבשל כשלושת רבעי שעה ואז להוסיף את היין ולבשל עוד רבע שעה.

בעת ההגשה להוסיף קרוטונים וגבינה צהובה מגוררת.

בתיאבון.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה