רשומות

יום שישי, 15 בינואר 2016

מוקפץ ירקות עם סקיני פסטה



השבוע קיבלתי להתנסות מוצר חדש ומיוחד הנקרא סקיני פסטה. מהי הסקיני פסטה? אטריות משורש צמח הקונג'אק שמקורו בדרום מזרח אסיה. האטריות ללא סוכר, ללא גלוטן, עם אפס אחוז שומן ו-9 קלוריות בלבד ל-100 גרם. פתרון מעולה לארוחה דיאטטית. ניתן להשתמש בה כתחליף לספגטי, נודלס, אורז או תפוחי אדמה. היא בעלת ערך גליקמי נמוך במיוחד ויש בה 3.5 גרם פחמימות בלבד.

אני הכנתי איתה מוקפץ ירקות ויצא טעים מאד ומשביע. הכנת הסקיני פסטה קלה מאד. מסננים, שוטפים, מחממים במיקרו או מבשלים במשך 2-3 דקות ומוסיפים לתבשיל, לרוטב, או אוכלים כתוספת.

וכעת למתכון:

מצרכים

1 חבילת סקיני פסטה בצורת נודלס

3 גזרים

2 בצל אדום

6 פטריות גדולות

3 פלפלים

חצי קופסת נבטים

2 קישואים

1/4 כוס סויה

1/4 כוס צ'ילי מתוק

מעט פקאנים קלויים

אופן ההכנה

מסננים ושוטפים את חבילת הסקיני פסטה. חותכים את כל הירקות. מחממים 2 כפות שמן בווק גדול, מכניסים לפי הסדר- בצל, גזר, קישואים, פלפלים, פטריות מקפיצים מספר דקות. מוסיפים את הנבטים ומקפיצים. מוסיפים את הסויה ואת רוטב הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את הסקיני פסטה מערבבים כדקותיים. מורידים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפקאנים קלויים.

בתיאבון!

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה