רשומות

יום ראשון, 5 ביוני 2016

לקראת שבועות- לזניה איטלקית קלאסית בשילוב חצילים וגבינות



בעוד שבוע נחגוג את חג השבועות. על השולחן יונחו מעדני חג טעימים. אני בוחרת להכין לזניה איטלקית נהדרת בשילוב גבינות מפנקות וחצילים. הלזניה זכתה למחמאות מצד בני המשפחה שאהבו מאד. המתכון מבוסס על מתכון של שי לי ליפא שפורסם במגזין שבועות של חברת "גד".

מתכון לזניה גבינות וחצילים

מצרכים

12 עלי לזניה

1/3 כוס צנוברים

לחצילים

3 חצילים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ.

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

1 קופסה (800 גר) עגבניות מרוסקות

2/3 כוס מים מינרלים או מסוננים

2 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות

2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה של "גד"

1 שקית (100גרם) פתיתי גרנה פדנו של "גד"

2 כדורי מוצרלה של "גד" חתוכים לפרוסות

הכנה
 

1.מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות אפייה ומניחים את פרוסות החצילים בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

2. אופים למשך עשרים דקות עד שהחצילים מתרככים. אין צורך להזהיב את החצילים, זה יקרה במהלך אפיית הלזניה.

3. מוציאים את החצילים מהתבנית ואת התנור משאירים פועל.

4 מכינים את הרוטב- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומתקנים תיבול.

5. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית בגודל 30 על 20, מסדרים 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית. יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שליש מפרוסות החצילים ומעליהם שליש מפרוסות המוצרלה.

6. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים ומוצרלה.

7. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום.

8. אופים במשך 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 25 דקות עד להזהבה.

9. ממתינים 10 דקות , חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון וחג שמח.
 

 

2 תגובות: