רשומות

יום שישי, 24 בפברואר 2017

קציצות בקר ביתיות



אחד המאכלים האהובים בבית הם קציצות בקר מטוגנות. אני יודעת, לא הכי בריא. אבל, הטיגון מוסיף עומק של טעמים שלא מתקבלים בבישול.

קציצות בקר מושלמות מתחילות בבחירת נתח הבקר המתאים. לא בשר טחון. לא בשר קפוא. נתח בשר ישראלי טרי שאתם בחרתם ונטחן מול עיניכם. חשוב שלפחות 20% יהיה שומן כי זה מה שנותן לקציצה את טעמה. אני בוחרת בדרך כלל נתח צוואר, צלעות או כתף. חשוב גם להוסיף עשבי תיבול שישתלבו בתערובת. אנחנו מעדיפים צרור נאה של פטרוזיליה. אבל, אפשר להוסיף גם נענע, בצל ירוק ועוד. לפי טעמכם.

אז איך מכינים קציצות בקר מושלמות? להלן המתכון הביתי

מצרכים

1 קילו בשר בקר טחון

1 בצל

4 שיני שום קצוצות

2 ביצים

1/2 צרור פטרוזליה

1 תפ"א גדול

2 כפות פירורי לחם

1/2 כפית כמון

מלח

פלפל

שמן לטיגון (לא שמן זית)

אופן ההכנה

 




 
בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון, מוסיפים את הביצים ומערבבים, מגוררים את תפ"א ואת הבצל ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את התבלינים ואת פירורי הלחם. מערבבים היטב את התערובת ומניחים בצד למספר דקות לספיגת טעמים. יוצרים קציצות בגודל רצוי ומטגנים בשמן חם משני הצדדים. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי והקציצה צריכה להיות שחומה מבחוץ ועסיסית מבפנים.

בתיאבון!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה